Bovenbouw: Timeskaters

Het Timeskaters programma is een educatieve speurtocht door de landbouwgschiedenis van Friesland. De twee hoofdpersonen, Skouke en Liske zijn super skaters. Zij kunnen met hun stuns reizen door de tijd. Ze nemen de leerlingen mee met hun sprongen door het landbouwverleden van Friesland.

Doelstellingen: het Fries Landbouwmuseum wil de leerlingen laten ervaren dat het museum een leuke en leerzame plaats is. Doel van deze lesmethode is de kinderen kennis laten maken met het agrarische verleden van Friesland en de collectie van het museum. Verder wil het museum de kinderen bijbrengen hoe de boer woonde, werkte, welke problemen hij had en hoe hij ze oploste.

Opbouw en tijdsinvestering: het bezoek aan het museum duurt 90 minuten.

Timeskaters voldoet aan de kerndoelen van het vakgebied geschiedenis, zoals: het leren gebruik maken van eenvoudige historische bronnen en leren aanduidingen van tijd en tijdsindeling te hanteren, leren over kenmerkende aspecten van de landbouwgeschiedenis van Friesland.

Skoute en Lisk

Bekijk de strip van Skoute en Liske...en ontdek hoe zij met hun stunts door de landbouwgeschiedenis van Friesland skaten....skate je mee?

Frysk Lânbou Museum
Koaidyk 8b
9264 TP  Earnewâld

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Telefoon 0511-539420   geregistreerd-museum
  Fax 0511-539697